Wie zijn wij


Berry van der Donk

Berry van der Donk

Ik ben Berry van der Donk, geboren in 1957 in Eindhoven en sinds 1995 woonachtig in Limburg. Samen met mijn vrouw ben ik via Roermond, in St Odilienberg terechtgekomen. We hebben een zoon en een dochter en inmiddels 3 kleinkinderen. Ik ben sinds 1995 in Roermond ondernemer geweest en van daaruit actief binnen diverse verenigingen, en heb een aantal jaren in de gemeenteraad gezeten. Vanaf 2014 doe ik vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem, waar ik chauffeur ben. daar naast ben ik voorzitter van de regio Gelre-Gülick, lid van de Audit-commissie en lid van de Nationale Vergadering namens Limburg. Vanuit dit werk neem ik deel aan diverse overlegstructuren in het sociale domein.

Cees Bontekoe

Cees Bontekoe

Ik ben Cees Bontekoe, geboren in 1965 in Dokkum. Met mijn vrouw en 2 kinderen woon ik met veel plezier in Posterholt. Na jaren diverse commercieel-logistieke functies in het bedrijfsleven bekleed te hebben werk ik sinds eind 2020 in de sociaal-maatschappelijke sector. Ik heb ervaring in Medezeggenschap, Communicatie, Kwaliteit en Processen, en hoop dit ook in de Adviesraad terug te laten komen. De veranderingen in het Sociaal Domein en de Gemeente Roerdalen gaan snel. Een persoonlijke aanpak en een hoge klanttevredenheid blijven echter belangrijk en dragen bij aan het woongenot in Roerdalen. De energie krijg ik van hardlopen.

Dré Hövelings

Dré Hövelings

Ik ben Dré Hövelings, 63 jaar en geboren en getogen in Melick. Ik ben getrouwd en we hebben een dochter en een zoon. We zijn trotse oma en opa van twee kleindochters. Sinds 1985 woon ik in Posterholt. Ik heb voornamelijk projectmatig gewerkt in de logistiek en de laatste 20 jaar als manager schoonmaak in de gezondheidszorg. Doordat we ook in appartementen van bewoners in zorginstellingen schoonmaakten kwam ik in aanraking met de Wmo. Middels het in dienst nemen van schoonmakers had ik te maken met de participatiewet. Hierdoor is mijn belangstelling ontstaan in het wel en wee van de Wmo en Participatiewet. Omdat ik vanwege artrose niet meer kan werken ben ik al geruime tijd bezig als vrijwilliger bij de Wensbus in Roerdalen als planner en wil me nu ook actief in zetten in de adviesraad

Dorien van Meel

Dorien van Meel

Mijn naam is Dorien van Meel, ik ben geboren in Delft en woon ondertussen meer dan 12 jaar in Herkenbosch. Ik werk, als collectiebeheerder, bij het Museum van de Vrouw in Echt. Naast mijn werk ben ik graag actief bezig en het liefst buiten. Hou van fietsen en wandelen. Ook lees ik graag en zou ik graag meer tijd vrijmaken om te schilderen en te tekenen. Helaas lukt dit laatste niet zo goed. Naast mijn werk en andere bezigheden vind ik het heel belangrijk me op vrijwillige basis in te zetten voor anderen. Met mijn enthousiasme, mijn positiviteit en mijn creatieve manier van denken ben ik vaak in staat om onmogelijkheden om te buigen naar nieuwe kansen. Mijn geduldig luisterend oor geeft steun, daar waar nodig en ik maak graag tijd vrij om er voor een ander te zijn. Ik hoop dat ik, als lid van deze nieuwe adviesraad, door vele inwoners gevonden wordt en hen mag bieden wat ze van me verwachten.

John Nissen

John Nissen

Ik ben John Nissen, geboren in 1947, twee zonen en twee kleindochters en woon in Montfort. na de HBS en de Pabo heb ik bijna vier jaar gewerkt in Limbricht en daarna 37 jaar aan de basisschool in Montfort. In de gemeenschap Montfort ben ik actief geweest als lid van de fanfare, als voorzitter van de Stg St Nicolaasfeest, als bestuurslid en later bestuursvoorzitter van Rabobank Montfort, als collecteleider van het Diabetes Fonds en momenteel als voorzitter / secretaris van De Zonnebloem afd.Montfort. Verder heb ik nog een aantal ad hoc functies bekleed. Mijn betrokkenheid met de gemeenschap en in het bijzonder het vrijwilligers-werk bij De Zonnebloem heeft mijn interesse gewekt in de Wmo, de Pw en de Jw. Ik vind het belangrijk dat de mogelijkheden die de Wmo, de Pw en de Jw biedt, inderdaad gebruikt worden door degenen die daarvoor in aanmerking komen.

Jo Haenen

Jo Haenen

Ik ben getrouwd en heb een dochter en een kleindochter. Ik ben opgeleid als elektronicus en bedrijfskundige. Werkervaring heb ik als manager bij (inter)nationale bedrijven in de elektronische industrie en in de dienstensector. Verder heb ik bij een thuiszorgorganisatie gewerkt. Tijdens mijn werk beleef ik veel plezier aan de omgang met mensen met verschillende achtergronden. Dit geldt ook voor mijn contacten in het verenigingsleven. In de Adviesraad kan ik mijn werkervaring in de thuiszorg en mijn betrokkenheid bij (oudere) mensen inzetten. Ik wil kritisch meedenken en meewerken aan de totstandkoming van het beleid en uitvoering binnen het Sociaal Domein. Ik wil in mijn rol als lid van de adviesraad graag helpen de leefbaarheid in de gemeente te vergroten. Ik vind het belangrijk dat mensen richting kunnen geven aan hun eigen leven. Mensen met zorgvragen moeten daarom niet afhankelijk gemaakt worden van het zorgaanbod. Het is belangrijk dat mensen zoveel mogelijk zelf kunnen bepalen wie op welk moment de zorg van hun keuze komt leveren. Het is daarom nodig dat de procedures voor het aanvragen van zorg toegankelijk en begrijpelijk zijn. De zorg moet overzichtelijk en klantgericht worden aangeboden.