Wie zijn wij


Cees Bontekoe

Cees Bontekoe

Ik ben Cees Bontekoe, geboren in 1965 in Dokkum. Met mijn vrouw en 2 kinderen woon ik met veel plezier in Posterholt. Na jaren diverse commercieel-logistieke functies in het bedrijfsleven bekleed te hebben werk ik sinds eind 2020 in de sociaal-maatschappelijke sector. Ik heb ervaring in Medezeggenschap, Communicatie, Kwaliteit en Processen, en hoop dit ook in de Adviesraad terug te laten komen. De veranderingen in het Sociaal Domein en de Gemeente Roerdalen gaan snel. Een persoonlijke aanpak en een hoge klanttevredenheid blijven echter belangrijk en dragen bij aan het woongenot in Roerdalen. De energie krijg ik van hardlopen.

Anke Dohmen

Anke Dohmen

Mijn naam is Anke Dohmen, in 1995 geboren en getogen in Sint Odiliënberg. Nadat ik het dorp enkele jaren geleden heb verlaten woon ik inmiddels weer opnieuw in Sint Odiliënberg samen met mijn vriend en onze hond. Ik kan genieten van het buitenleven, de wandelingen in de natuur en mooie reizen maken. Ik zit niet graag stil en zoek altijd graag naar nieuwe activiteiten. Wat betreft mijn werk ligt mijn achtergrond in de zorgsector. Toen ik bijna 15 jaar oud was kreeg ik de kans om bij het Thomashuis Posterholt aan de slag te mogen gaan in de weekenden. Sindsdien heb ik de zorg nooit meer verlaten en heb ik gewerkt met verschillende doelgroepen (mensen met een beperking, verslavingszorg, dementie, ex-gedetineerden). Hierdoor heb ik op jonge leeftijd al veel ervaring op mogen doen en weet ik inmiddels wel redelijk goed hoe het reilt en zeilt binnen de zorgsector. Ik wil graag iets kunnen betekenen voor de gemeente waarin ik woon en zodoende ben ik sinds december 2022 lid geworden van de Adviesraad Sociaal Domein Roerdalen.

Jo Haenen (Vz)

Jo Haenen (Vz)

Ik ben getrouwd en heb een dochter en een kleindochter. Ik ben opgeleid als elektronicus en bedrijfskundige. Werkervaring heb ik als manager bij (inter)nationale bedrijven in de elektronische industrie en in de dienstensector. Verder heb ik bij een thuiszorgorganisatie gewerkt. Tijdens mijn werk beleef ik veel plezier aan de omgang met mensen met verschillende achtergronden. Dit geldt ook voor mijn contacten in het verenigingsleven. In de Adviesraad kan ik mijn werkervaring in de thuiszorg en mijn betrokkenheid bij (oudere) mensen inzetten. Ik wil kritisch meedenken en meewerken aan de totstandkoming van het beleid en uitvoering binnen het Sociaal Domein. Ik wil in mijn rol als lid van de adviesraad graag helpen de leefbaarheid in de gemeente te vergroten. Ik vind het belangrijk dat mensen richting kunnen geven aan hun eigen leven. Mensen met zorgvragen moeten daarom niet afhankelijk gemaakt worden van het zorgaanbod. Het is belangrijk dat mensen zoveel mogelijk zelf kunnen bepalen wie op welk moment de zorg van hun keuze komt leveren. Het is daarom nodig dat de procedures voor het aanvragen van zorg toegankelijk en begrijpelijk zijn. De zorg moet overzichtelijk en klantgericht worden aangeboden.

Dorien van Meel

Dorien van Meel

Mijn naam is Dorien van Meel. Ik ben getrouwd met Coen Thevissen en woon in het knusse Herkenbosch. Het mooiste in ons leven zijn de kinderen en kleinkinderen. Ik ben perfectionistisch, maar ook vriendelijk, zorgzaam en creatief. Hou van mensen. Ze zijn allemaal verschillend maar allemaal mooi. Met een beetje geduld, aandacht en liefde leer je iedereen om je heen kennen en kun je er voor een ander zijn. Ik ben werkzaam in de horeca bij Kasteel Daelenbroeck en Golfbaan de Herkenbosche. Misschien heeft u me daar wel eens ontmoet. Anders zou ik u toch aanraden om als het lekker weer is eens op het terras te gaan zitten en een kopje koffie te drinken. Beide locaties kan ik u aanbevelen. Verder ben ik lid van de Adviesraad Sociaal Domein en presenteer ik het programma Smalpraat bij Sol2, de lokale omroep van de gemeente Echt-Susteren. Zeker de moeite waard om eens een aflevering te bekijken. In mijn vrije tijd vindt u me vooral in de natuur. Wandelen, fietsen of Mountain biken op de Meinweg of langs de Roer. Buiten zijn is genieten, ontspannen en vooral ook heel gezond. Onze natuur is zo mooi. Deze moeten we vooral zo houden. Ik ben lid van de Adviesraad Sociaal Domein omdat ik het belangrijk vind dat iedereen mee kan doen. Ik lees veel over alles wat binnen het sociale domein speelt en houd mijn oren en ogen geopend binnen onze gemeente zodat ik zaken die niet helemaal goed gaan snel bespreekbaar kan maken. U mag mij altijd aanspreken als u een vraag hebt of iets wilt mededelen.

Jos Mous

Jos Mous

Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen, getogen in Venlo en na diverse omzwervingen zijn wij terecht gekomen in Herkenbosch. Ik ben altijd werkzaam geweest in de ICT met als specialisatie Financiële huishouding, de laatste 15 jaar werkte ik voor ABP/APG. Buiten mijn reguliere werk en ook na mijn pensionering was ik als vrijwilliger werkzaam bij o.a. het Hospice in Weert en de KNZB. Sinds wij in Herkenbosch wonen, nu 3 jaar, was ik op zoek naar nuttige tijdsbesteding waarbij ik ook iets voor anderen kan betekenen en denk die nu gevonden te hebben bij de Adviesraad Sociaal Domein. Ik concentreer me met name op de aandachtsgebieden Wmo en Participatie wet.

John Nissen (Penn)

John Nissen (Penn)

Ik ben John Nissen, geboren in 1947, twee zonen en twee kleindochters en woon in Montfort. na de HBS en de Pabo heb ik bijna vier jaar gewerkt in Limbricht en daarna 37 jaar aan de basisschool in Montfort. In de gemeenschap Montfort ben ik actief geweest als lid van de fanfare, als voorzitter van de Stg St Nicolaasfeest, als bestuurslid en later bestuursvoorzitter van Rabobank Montfort, als collecteleider van het Diabetes Fonds en momenteel als voorzitter / secretaris van De Zonnebloem afd.Montfort. Verder heb ik nog een aantal ad hoc functies bekleed. Mijn betrokkenheid met de gemeenschap en in het bijzonder het vrijwilligers-werk bij De Zonnebloem heeft mijn interesse gewekt in de Wmo, de Pw en de Jw. Ik vind het belangrijk dat de mogelijkheden die de Wmo, de Pw en de Jw biedt, inderdaad gebruikt worden door degenen die daarvoor in aanmerking komen.

Nicole Timmermans

Nicole Timmermans

Mijn naam is Nicole Timmermans. Sinds een aantal jaar woon ik in het prachtige Herkenbosch. Mijn werkzaamheden hebben zich altijd binnen de culturele sector afgespeeld; muziek- en kunstonderwijs op scholen, maar ook heerlijk samen zingen met alle leeftijdsgroepen van piepjonge kinderen tot (dementerende) ouderen. Mijn luisterend oor is er voor iedereen. Natuurlijk, korte momenten in mineur horen ook bij het leven, maar die zouden niet te lang mogen duren. Soms heeft een gezinslid of een alleenstaande die het moeilijk heeft niet de kracht, de mogelijkheid of de moed hier uit te komen. Vaak weet iemand niet waar of naar wie toe te kunnen gaan met vragen of zorgen. Voor deze mensen ben ik er altijd geweest. Een vrolijke noot erbij om even wat te verlichten kan nooit kwaad. Verder vind ik het enorm belangrijk dat wij, de inwoners van Roerdalen, op een goede maar zeker ook snelle manier door de gemeente gehoord en ondersteund worden

Anneke Veelen

Anneke Veelen

Ik ben Anneke Veelen en ben in 1955 geboren in Hillegom. Vanaf 1979 woon ik in Limburg, waarvan inmiddels 20 jaar in Posterholt. Mijn man en ik hebben samen 5 kinderen uit een eerder huwelijk. Op dit moment hebben we bijna 7 kleinkinderen. Ik ben altijd werkzaam geweest binnen de intramurale gezondheidszorg, waaronder in een verpleeghuis, verslavingszorg en zorgcentrum. In 2003 ben ik mijn eigen praktijk gestart waarin ik kinderen begeleidde met sociaal emotionele problemen, weerbaarheidstrainingen aan basisschoolleerlingen en het opleiden van leerkrachten op dat vlak. Verder ben ik momenteel ook voorzitter van stichting kernoverleg Natuurlijk! Postert en bestuurslid van de Heemkundevereniging Roerstreek. Ik vind het leuk om samen met anderen problemen aan te pakken en hulp te bieden aan groepen mensen die het moeilijk vinden de weg naar de lokale overheid te vinden.

Willem Vellema

Willem Vellema

Ik ben Willem Vellema geboren in 1954 in Amsterdam. Op mijn bucket list stond verhuizen naar het zuiden van het land. Dat is gelukt, ik woon nu 5 jaar in Sint Odiliënberg en ben gepensioneerd. Na 6 jaar werken als beroepsmilitair bij de Kon. Marine, ben ik werkzaam geweest bij de nautische dienst van Amsterdam als operationeel leidinggevende . Als freelance weerbaarheid docent was ik werkzaam voor het GGD Flevoland, nu voor BCO Onderwijsadvies en -ondersteuning te Venlo. Ik begeleid mijn vrouw met M.S al meer dan dertig jaar, dat maakt mij mantelzorger. Behulpzaam zijn voor mijn medemens loopt als een rode draad door mij leven . Mijn hobby’s zijn oosterse filosofie en zelfverdediging sporten. Verder kun je mij vinden op stal bij mijn dochter op de boerderij hier in Roerdalen . Ik ben sinds december lid van Adviesraad Sociaal Domein Roerdalen.